Skab en fin stemning i din stue med disse 3 tips

Går du og overvejer, hvad du kan gøre ved din stue for at skabe en stemning, der er mere rolig og mere afslappet end den nuværende? Stuen er et rum, hvor det er vigtigt, at der er god mulighed for at slappe af og få helt ro på. Et sted hvor du har lyst til at sidde med en bog eller se en god film. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan gøre din stue mere indbydende, kan du læse denne artikel for et par fifs.

Lyskilden er vigtig for stemningen

Det er ikke ligegyldigt, hvilken lyskilde du har i din stue. Både typen af lampe og typen af pære spiller en væsentlig rolle. Der findes lys, som giver et koldt og køligt lys og ikke bidrager med noget dekorativt. Omvendt kan du finde lyskilder, som er det sidste led i at skabe en hyggelig og afslappet stue.

Du kan blandt andet vælge LED-pærer i en varm hvid, som du placerer i en smuk pendellampe til at have hængende over sofahjørnet. En varm hvid skaber en afslappet atmosfære og er derfor at foretrække til en hyggelig stuekrog.

Vælg den rigtige sofa

At have en behagelig sofa med plads til alle hjemmets medlemmer er en stor del af at skabe en indbydende stue. Du bør derfor nøje overveje, hvilken sofa du ønsker i din stue – skal det være en 3-personers chaiselong, eller har du andre drømme? Der er heldigvis masser af forskellige at vælge mellem.

Mal dine vægge

Udover interiør kan du også skabe en forandring i udtryk ved at ændre ved fundamentale elementer. Det kan for eksempel være at male væggene i en varmere farve eller vælge et smukt tapet til en af væggene i stuen. En hvid væg kan hurtigt virke kold, hvorfor det er et godt trick at ændre på dette.